导航

2021年英语四级仔细阅读练习模拟题(三)

责编:胡陆 2021-01-15

英语四级仔细阅读部分采用选择题(单选题)题型,考核学生在不同层面上的阅读理解能力,包括理解主旨大意和重要细节、综合分析、推测判断以及根据上下文推测词义等。每个篇章后有5个问题,要求考生根据对篇章的理解从每题的四个选项中选择最佳答案。为帮助大家攻克此类题型,小编为大家整理了“2021年英语四级仔细阅读练习模拟题”。

The future population will be older than today, and this in turn will change the patterns of social demands. However, Mexico will still be far from the "aging societies" that will most likely prevail  in the industrialized countries. In less than 25 years, the country will have to add almost as much infrastructure as it has already built up to now, simply to maintain services and production at the current levels. This will be a tremendous challenge, although a similar one was faced successfully in the recent past, when available infrastructure was doubled in two decades or so. It is no wonder that much has been said about the need to reduce or preferably halt Mexico's population control which is taken for granted as both good and necessary. It has also gained supporters in the developing world, and Mexico is no exception. But the arguments about population are complicated, as the following discussion illustrates.

Even if Mexico's population reaches 125 million by the year 2010, its population density is still smaller than the 1985 population density of some 50 countries. By international standards Mexico will still not be overpopulated by the year 2010. If wealth is generated by people, the more individuals there are, the greater the wealth that potentially could be generated. Why should Mexico control its population at density levels below those of the richer countries if more population represents the possibility of generating more wealth?

On the other hand, it is often pointed out that once sustainability limits are near or are reached, there are decreasing productivity gains (or,perhaps more accurately, increasing productive losses) , and people become a cost rather than an asset. If we assume that there are sustainability limits and that we are close to reaching these limits at a world level, then it is appropriate to check population growth.

21. According to the passage, the population argument is focused on_______.

A. whether more people are a property or a cost

B. whether Mexico should control its population growth or not

C. whether the density of population in Mexico is large or small

D. what the standard international sustainability limit is

22. Which of the following is TRUE according to the first paragraph?

A. Mexico has stepped into an aging society.

B. It is not necessary for Mexico to control its population.

C. Mexico population is younger than that of developed countries.

D. It is not necessary for Mexico to develop its infrastructure.

23. By "infrastructure"(Para. 2) the author means_______.

A. buildings

B. the basic framework of a country, such as schools, services, etc.

C. social demands

D. services and production

24. It may be inferred from the 3rd paragraph that_______.

A. it isn't necessary for Mexico to control its population growth

B. population is likely to grow at a slower pace than in the past

C. the more people there are, the greater the wealth people could generate

D. Mexico should control its population growth because she belongs to the developing countries

25. To check population growth is necessary when_______.

A. there are decreasing productivity gains

B. there are increasing productivity losses

C. we are close to reaching the sustainability limits at a world level

D. people become a cost

答案:21. B 22. C 23. B 24. A 25. C

注:以上内容来源于网络,如有侵权,可联系客服删除。

相关推荐:

2021年上半年全国大学英语四、六级考试报名入口

2021年上半年全国大学英语四六级考试时间

CET报名照片采集标准

2021年上半年全国大学英语四六级报名时间

最新学习资料、知识地图 一键领取 >>
温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本网站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!
考生交流
微信

微信搜索“希赛网

复制微信公众号
qq

QQ群:759159957

复制QQ群
免费试听
通关方案
资料下载
  • 中科院考博英语真题(2001-2007)

    下载数:1738

    下载
  • 2004年华南师范大学考博英语真题

    下载数:1628

    下载
  • 2013年华南师范大学考博英语真题

    下载数:1002

    下载
  • 2012年华南师范大学考博英语真题

    下载数:1879

    下载
延伸阅读