首页 > 英语 > 历年真题
导航

2016年考研英语一新题型

责编:胡陆 2019-09-20

Part B

Directions:

Read the following text and answer the questions by choosing the most suitable subheading from the list A-G for each of the numbered paragraphs(41-45). There are two extra subheadings. Mark your answers on the ANSWER SHEET.

[A] Create a new image of yourself

[B] Decide if the time is right

[C] Have confidence in yourself

[D] Understand the context

[E] Work with professionals

[F] Know your goals

[G] Make it efficient

No matter how formal or informal the work environment, the way you present yourself has an impact. This is especially true in fast impressions. According to research from Princeton University, people assess your competence, trustworthiness, and likeability in just a tenth of a second, solely based on the way you look.

The difference between today’s workplace and the “dress for success” era is that the range of options is so much broader. Norms have evolved and fragmented. In some settings, red sneakers or dress T-shirts can convey status; in others not so much. Plus, whatever image we present is magnified by social-media services like LinkedIn. Chances are, your headshots are seen much more often now than a decade or two ago. Millennials, it seems , face the paradox of being the least formal generation yet the most conscious of style and personal branding. It can be confusing.

So how do we navigate this? How do we know when to invest in an upgrade? And what’s the best way to pull off one that enhances our goals? Here are some tips:

41_________________

As an executive coach, I’ve seen image upgrades be particularly helpful during transitions-when looking for a new job, stepping into a new or more public role, or changing work environments. If you’re in a period of change or just feeling stuck and in a rut, now may be a good time. If you’re not sure, ask for honest feedback from trusted friends, colleagues and professionals. Look for cues about how others perceive you. Maybe there’s no need for an upgrade and that’s OK.

【答案】[B]

【解析】此段第一句话主句里面说“在过渡的阶段提升自我形象尤其有用”。第二句和第三、四句分别展开说明,第二句表明:如果你处在变动的时期或者感觉需要变动,那么可能这可能是一个好的时机。相反,第三、四句话表示:如果不确定的话,就需要得到别人的反馈了,也许无需提升。故整段的意思是说要先确定是否现在是提升自我形象的正确时机。故答案为[B]项。

42.__________________

Get clear on what impact you’re hoping to have. Are you looking to refresh your image or pivot it? For one person, the goal may be to be taken more seriously and enhance their professional image. For another, it may be to be perceived as more approachable, or more modern and stylish. For someone moving from finance to advertising, maybe they want to look more “SoHo.”(It’s OK to use characterizations like that.)

【答案】[F]

【解析】此段中心句即第一句话,表明“要清楚你想要的结果或影响”。其实就是你想要的目标。紧接着开始解释,提到比如,你是否想要更新你的形象?那么,对于一个人来讲,这个目标可能是要变得严肃些或者要加强专业的形象。对于其他人,这个目标可能是要变得更平易近人,或者是更现代化、更时尚。对于那些要从金融转到广告的,他们可能得看起来更“SOHO”。可见整段都在讲目标,[F]项中的“goal”与之对应,故为答案。

43.____________________

Look at your work environment like an anthropologist. What are the norms of your environment? What conveys status? Who are your most important audiences? How do the people you respect and look up to present themselves? The better you understand te cultural context, the more control you can have over your impact.

【答案】[D]

【解析】本段主要阐述的内容是要观察你的工作环境,认清环境中的标准,并且最后一句说你对周围的文化环境理解得越清晰,你越能控制你的影响。可知本段主要就是说要理解周围的环境,故选[D]项。

44._____________________

Enlist the support of professionals and share with them your goals and context. Hire a personal stylist, or use the free styling service of a store like. Crew. Try a hair stylist instead of a barber. Work with a professional photographer instead of your spouse or friend. It’s not as expensive as you might think.

【答案】[E]

【解析】本段第一句提到:要获得专家的支持,和他们分享你的目标和周围环境,后面又提到可以雇佣造型师、摄影师等等,可见本段主要讲的就是征询专家的意见、和专家合作,故选[E]项。

45_____________________

The point of a style upgrade isn’t to become more vain or to spend more time excessing over what to wear. Instead, use it as an opportunity to reduce decision fatigue. Pick a standard work uniform or a few go-to options. Buy all your clothes …. once with a stylist instead of shopping alone, one article of clothing at a time.

【答案】[G]

【解析】此段第二句句首出现instead,这种转折连词后面往往是作者要表述的重要内容。该句讲的是“最好是将形象升级当作是减少决定疲劳的机会”,即减少做决定,紧接着提到“选取一套标准的工作服或几个其他的选择。和造型师一起把衣服一下子都买了,而不是一个人购买,或者一次只买一件”。这些提到的都是要有效率。故选[G]项。

相关推荐:

上一篇:2016年考研英语一阅读理解

下一篇:2016年考研英语一翻译题

温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本网站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!
考生交流
微信

微信搜索“希赛网

复制微信公众号
qq

QQ群:613138946

复制QQ群
免费试听
通关方案
延伸阅读